Helsingør Siger NEJ TAK Til Kommunalt Vagtværn

Forside » 112 » Helsingør Siger NEJ TAK Til Kommunalt Vagtværn
Billede af: canva.com
Skrevet d. 18. October 2021

Helsingør kommune er en af de kommuner i landet som er mest plaget af indbrud.

Det har fået mange beboere i kommunen til at klage, og kræve bedre beskyttelse og overvågning af ordensmagten i de boligområder som ofte bliver ramt af indbrud.

Et politisk flertal på Christiansborg har nu gjort det muligt for kommuner at oprette såkaldte "kommunale vagtværn".

Disse vagtværn vil typisk bestå af en række vagter, som bliver placeret i områder som har oplevet hyppige indbrud.

Mange kommuner er enige om at det er en god idé at ansatte folk til dette, og er enige i at det ikke a politiets arbejdsopgave at holde specifikke boligområder overvåget døgnet rundt.

Ifølge Benedikte Kiær, som er Helsingørs Borgmester, skal der ikke oprettes et kommunalt vagtværn.

Hun mener at det netop er politiets opgave at beskytte boligområder, og at kommunerne ikke har råd til denne ekstra udgift som det ville koste at placere vagter i diverse boligområder.

Hvis ikke politiet kan varetage opgaven, bør staten påpege sig den økonomiske forpligtelse som det vil koste at hyre disse vagter, i følge Benedikte Kiær.

Derudover er borgmesteren bekymret for om denne type vagter har samme kompetencer som politiet, og om de overhovedet er klædt på til at kunne skræmme potentielle indbrudstyve væk uden problemer.

Tak til avxperten Til slut vil sige stort tak til avxperten, der har bidraget økonomisk til teksten på netop denne artikel. Der kan du finde et sortiment fra duftkugler til støvsuger. Det betyder at avxperten får et link i teksten på netop denne artikel.